الخميس 10 يوليو 2025 11:27 صـ 14 محرّم 1447هـ

رئيس التحرير محمد يوسف رئيس مجلس الإدارة خالد فؤاد حبيب

رئيس التحرير محمد يوسف رئيس مجلس الإدارة خالد فؤاد حبيب

محافظات

محطات سير المترو الجديد بالإسكندرية

محطات سير المترو الجديد بالإسكندرية
محطات سير المترو الجديد بالإسكندرية
إنچى شريف العريان
شركه اوراسكو شغاله على المشروع خلال ال 24 ساعه يوميا على مدار الاسبوع بدون إجازات ، و تعمل جاهدة على تسليم المشروع في اسرع وقت ، محددين مواقع عمل بين المحطات للعمل فيهم بخط سير المترو بكل نشاط و جديه .
المحطات القديمة كانوا 16 محطة بعد إزالة محطة الرمل الميري ، اصبحوا 15 مع إضافة 5 محطات جديدة و هى : ( باب شرق وسبورتنج و كفر عبده ومحمد نجيب وميامي ) ، واصبحت المحطات 20 بدل 16 مع إزالة محطة الرمل الميري من الخط القديم المحطات في محطات اتغير موقعها زي محطة غبريال أتغير موقعها وبقوا موقعها ما بين محطة الرمل الميري القديمة ومحطة ميامي موقعها امام شارع الاكاديمية العربية للعلوم والتكنولوجيا ومدينة فيصل اتغير موقعها من كلية تربية رياضية أمام الوحدة الصحية عند فتحة الادارة التعليمية .
المحطات هتكون زي ما هي موضح في الخريطه كده ثلاث مراحل المرحله الاولى اللي هي ملونة بالاصفر وديت بتكون من محطة مصر لمحطة كفر عبده ودي مسافتها 6.5 كيلو متر والمرحلة الثانية من الضهرية لحد ابو قير ودي مسافتها 15.2كيلو متر المسافة الكلية المسافة الكلية 21.7 كيلو متر،
التسعيرة هتكون الخط الاول الموضح باللون الاصفر بسعر، والخط الازرق بسعر ، والخط كامل على بعضه بسعر بعد الإنتهاء من تشغيل المشروع ده بالكامل ، بعد نجاح مشروع المترو سوف يتم بدء العمل في المشروع الجديد واللي هو مترو الساحل الشمالي وده هيكون من محطة مصر لحد برج العرب خريطة التشغيل هيكون في كل سبع دقائق قطار بيتحرك من المحطات الرئيسيه زي ابو قير او محطة مصر كل سبع دقائق في قطر بيتحرك من محطة مصر كل سبع دقائق في قطر بيتحرك من ابو قير .
محطات سير المترو الجديد بالإسكندرية